Åpen dag Dombås og Otta beredskapsentre uke 38/22

I slutten av september hvert år Uke 38) er det nasjonal brannvernuke og åpne brannstasjoner med aktiviteter i hele Norge. Etter korona-stenging i fjor, var det igjen duket for normal aktivitet på alle landets brannstasjoner. På Dombås og Otta fungerer også stasjonene som beredskapssentre med frivillige aktører knytta til seg. Da er vi alltid invitert til å delta med hva vi måtte ønske og vise oss fram for publikum.

Fredag 23.9.22, Dombås, klokka 17-20, var LB4GH og LB4CD tilstede og bemanna SBIs post og aktivitet for året. Det er 6. året vi er med her. Vi stod i åpninga til verkested, og hadde en god del besøk. KO-kassa var i drift med Igate, aprs, og VHF-UHF radio Yaesu ftm6000, tripod, alumast og Diamond x-30, og ei mobilantenne, trackere og VHF-radioer (HYT TC-610).

Det var flere voksne som fikk informasjon om Sambandstjenesten, NRRL og var nysgjerrige på hva vi drev på med. Aktiviteten for barn og ungdom var en radioaktivitet adoptert fra speideren. I par, skulle den ene stå hos med en VHF-radio. Partneren skulle går sammen med undertegnede rundt et hjørne og finne 4 ting. Disse tingene skulle så beskrives over radio, men uten å bruke tingens riktige navn. Slik ble det en radiotrafikk for å forklare tingene: hørselvern, søppelsekk, bilshampo og strøsand. Da oppdaget de fleste at det var lurt å si over, snakke tydelig og være med mulig presis i komunikasjonen.

Videosnutt Dombås: https://youtu.be/-9ZXEWYjKfQ

Videosnutt Otta: https://www.youtube.com/watch?v=31DFOA84_uY