TUR TIL JETTA 8.desember 2022

LB9UE Tom Erik og LA8NJA Torgeir tok en tur til Jetta/Blåhø for å sette i gang ny reapeter på LA7GRR. Tom Erik ordnet med kjøretillatelse og stilte med snøscooter. Det er 13 km og ca 1200 m høydemeter fra parkeringen og opp til toppen. Det var 10-15 kuldegrader, vindstille, men tåke og lavt skydekke så sikten på turen opp var dårlig. Det er satt opp stolper i veikanten med ca 5m mellomrom og disse var gode å ha i perioder . Vel framme ble ny Hytera dmr/analog reapeter montert og vi hadde første QSO med LB4CD Ola-Matti på Dombås. LB6SE Svein på Lesjaskog og LA3TR på Vinstra var også med og testet men kom bare delvis inn med lesbart signal. Det er mye støy som forstyrrer på våre frekvenser og det medfører at det må være sterkt signal inn på reapeteren for å få lesbart signal ut. Vi hadde QSO på DMR og det gikk fint til tross for støyen. Dette skyldes nok at vi var på stedet og at motpartens signal kom via internett. Støyen kommer i perioder og med variabel lengde. Vi prøve med 2 forskjellige innvendige antenne og 1 utvendig antenne men det var ingen forskjell . Konklusjonen etter testingen er at vi om mulig må finne støykilden og få denne bort fra våre frekvenser, få plassert vår reapeter inne i tårnet, trimme filterene våre, eller finne ett annet QTH. DMR og analog kan i alle fall lyttes på og brukes dersom det er kraftig signal inn. Vi får bruke resten av vinteren til testing og neste sommer til å finne en løsning. Etter en kort matpause tok vi fatt på hjemturen. Sikten var god og skydekket hadde lettet såpass at vi fikk utsikt til flotte fjell i lav desembersol.

Ising er tøft for antennene. De blir mange ganger større og tyngre enn de egentlig er.

LB9UE Tom Erik er godt i gang med montering av ny reapeter.

LB9UE og LA8NJA mista ikke humøret selv om vi ikke fikk det til å virke 100 prosent.

LB9UE ved Lynx`n .

Fjellet er pent men farlig. Det er tøft for installasjoner og folk

Jetta er ikke plassen for lange beam antenner.

Skulpturpark.

LA8NJA er nok litt skuffet men det skal være opp og nedturer i denne hobbyen.

LA8NJA i QSO med LB4CD