Service tur til Jetta 11.september 2023

LA2UO Karl, LB4GH Torkell, og LA8NJA Torgeir var på Jetta/Blåhø 11 september for å prøve å få løst mysteriet med støy på LA7GRR analog reapeteren.

Det var regn og lavt skydekke når vi møttes i Vågåmo og været ble naturligvis ikke bedre på toppen. Der var det i tillegg stri vind. Den var såpass kraftig at det var vanskelig å åpne bildører og inngangsdør til tårnet. Det var med andre ord ingen stor naturopplevelse med flott utsikt som vi kunne fått med fint høstvær.

Karl hadde med flere måleinstrumenter som de to andre i følget ikke forstod noe av . Etter 2-3 timer med målinger og testing valgte vi å demontere Hytera reapeteren og ta den med ned for reprogrammering og ev feilsøking. Det er mulig at støy fra tårnet «mikset» seg med dmr og startet støysending på analog. Det ble montert 2 filtre og Motorola reapeteren ble satt i drift slik at LA7GRR analog fungerer uten innslag av støy. Det er med andre ord ikke tilgang til DMR før vi får montert Hytera`n , forhåpentlig i høst før veien stenger.

Vi tok oss naturligvis tid til kaffe, biteti, og trivelig prat

Stor takk til Karl som tok turen i tett tåke over Valdresflya !