Et par nedslag i gruppemøtet 5.oktober

Vi var 10 medlemmer av LA7G samlet på Otta og et medlem via Teams, 5.oktober 2023. Dette er ikke et referat, men et par nedslag i det som foregikk fra 19:00 til omtrent 21:30. Se også video av LA8NJA og LA3TR lengre ned i saken. Takk til LA8IMA Rolv for bildet fra møtet.

I tillegg til de faste møtepunktene, ble det en del spennede diskusjoner om blant annet antennetråder og PA-trinn. Hvor mye effekt tåler ymse tråder? Henger vi opp for tjukke antennewire? Er det bedre tx/rx på større flate? Bruddstyrke etc. Her er lenke til omregingstabell fra American Wire Gauge (AWG) til metriske mål, som var et av punktene i går :https://scankab.no/media/2026/konverteringstabel-awg-mm-mm2.pdf

Hvordan virker egentlig et PA-trinn? https://youtu.be/O2w33vz77Tw?si=7WJlS4UPVoKJP1-w eller

Vi hadde en runde rundt bordet der flere fortalte om radioutstyret de har i bruk og litt ymse. Det gjorde at diskusjonen kom i gang om både det ene og andre.

Her er LA8NJA Torgeirs innlegg:https://youtu.be/Aq-ohwYF8Hk?si=G8DtVnvtb3t59V5V

Her er LA3TR Thor Oves innlegg: https://youtu.be/uayB9o3zxQU?si=Axp_-dTCvKlszlRD

Kanskje vi får med flere en annen gang? Det var iallfall interessant med en slik runde. En som har mye kunnskap i gruppa er Magne! Takk for gode oppklaringer i går.