JOTA 2023

Da er den 66. Jamboree on the air, historie. For min egen del var dette JOTA nr 10 som radioamatør og speiderleder for Lesja speidergruppe. Vi var for 7. gang på Ottobu, Hondyrju, Dovrefjell.

En JOTA-QSO tar som regel litt tid, for det speiderne som skal snakke og hilse på hverandre, og da er det mange ting å tenke på. Men, det er kjempefint når speiderne tør opp og mikrofonskrekken slipper taket og praten fungerer. Dette er eksponering av hobbyen på beste vis, for her får ungdommen lov til å prøve selv.

Det var K-indeks på 5 på lørdag, så litt halvtrått var det, men jeg fikk alle speiderne i Lesja speidergruppe som hadde lyst ut på lufta, mest med andre stasjoner i sør-Norge. Vi hilste både på kjente og ukjente grupper. Også i år kjørte jeg live-stream av en del av kontaktene på Youtube slik at motparten kunne se oss. Det slo godt an!

På kvelden var speiderne utendørs og sendte morsemeldinger til hverandre med lommelykt. PMR-radioene våre var også flittig brukt til ymse, blant annet bygging med Duplo styrt over radio.

På søndag ble det bare ei kort økt, for vi avslutta arrangementet ca klo 12.

Jeg kjørte med en Yaesu 450, ei W3DZZ-antenne og 100w. I tillegg en bordmikrofon md-70 Yaesu, for å få litt punch fra speiderne som ikke er vant til å trykke på med stemmen på SSB.

Alt i alt ei fin helg med varierte aktiviteter og fornøyde speidere.