Referat gruppemøte 2. november 2023

Vi var 8 medlemmer som kom sammen på Otta Beredskapssenter denne torsdagskvelden, i tillegg var det 2 medlemmer som fulgte møtet på Teams.

LB4CD Ola-Matti , holdt et foredrag om foretrukne modulasjonsformer basert på tall fra Clublog og en egen undersøkelse blant radioamatører som har sett undersøkelsen på NRRLs Facebooksider. Presentasjonen finner du her:

Vi hadde en god samtale om undersøkelsen og spesielt betydningen Ft-8 har hatt siden den kom 2017. FT-8 har gitt oss mulighet til å nå langt med rimelig utstyr og enkle trådantenner. Konklusjonen er vel at vi er heldige som kan drive med en hobby som har så mange muligheter.

Tiden gikk fort som den pleier å gjøre på våre møter og vi snakket som vanlig om dx, antenner, utstyr, planer, og ønsker. Det ble pratet litt om vi skal «ta en tur til ett sted og gjøre noe». Det var vel omtrent så langt vi kom, men det ble nevnt en mulig gjentagelse av en tur gruppa hadde til Ona Fyr for mange år siden. LA3TR Thor-Ove vil vise bilder og snakke litt om denne turen på neste møte. Er det noen som har forslag til turmål så er det velkommen.

Latteren og gode kommentarer kom i fullt monn når vi så en film fra Field Day 2011 på Dovre. Gode minner:)

https://www.youtube.com/watch?v=ZyHpoxKqscY&ab_channel=fly2640

Takk for ett trivelig møte !

73 de LA8NJA Torgeir (sekretærvikar)