Bouvet 3Y0I og Bouvet 3Y0K

Det har vært to pressemeldinger den 10.desember om DX-ekspedisjoner til Bouvet-øya. Dette er nr #11 på «Most wanted.» I tillegg #8 på most-wanted lista: Peter 1. øy.

Viktigste kilde er nettstedet DX-world som melder:

Pressemelding # 1, den 10.desember 2023 for 3Y0I: Dette er Dom 3D2USU og Rebel Dx group som skal prøve seg. De har visstnok utstyr på plass i Sør-Afrika og har sikra seg et fartøy med mannskap. De ønsker ikke å oppgi datoer nå. Detaljer kommer. Du finner informasjon på Rebel Dxs Facebook-gruppe.

Pressemelding #2, den 10 desember 23 for 3Y0K: Denne ekspedisjonen skal foregå i januar 2025 med 3 operatører og 4 mannskap. Operatører: Kenneth LA7GIA, Dave WD5COV og Emil DL8JJ. De skal seile fra Falklandsøyene. Det kommer en felles webside både for denne og en annen DX-ekspedisjon (Peter 1.øy) som denne gruppa skal utføre i samme runden, slik jeg forstår pressemeldingen. Web-sidene kommer her: https://www.3y0k.com/, ellers finnes dette på QRZ-sidene:

«Media Officer and WW Pilot James KB2FMH email admin@3y0.no

QSL via M0OXO.»

Eksepedisjon nr 2 vil være Peter 1. øy i 2026. Her er sitat fra hjemmesiden som nå fungerer:

«Team leader Ken LA7GIA, Co-leader Adrian KO8SCA, Co-leader Cezar VE3LYC and Co-leader Dave WD5COV.

Media Officer: James Gallo KB2FMH.

Because we are running the two DXpeditions through the same organization (Delta-Xray Group) there exist synergies as for the equipment, logistics and resources committed to execute these.»

Det ser ut til at de skal være 19 operatører i 14 dager på Peter 1. øy.

Dette er et foreløpig innlegg som oppdateres etter som vi får vite mer. Kartbilde er henta fra Store norske leksikon.

Et bilde som NASA har tatt. Jeg har funnet det med CC-lisens på Flickr.com for lovlig bruk.